Somliga dagar...

... flyr tiden ack så snabbt. Andra dagar känns det som att den står stilla.
(väggklockan på internatet har hakat upp sig. Sekundvisaren står ihärdigt och slår, men utan att lyckas passera 11:46:46. Men den försöker. Envist. Och vem vet, rätt som det är kanske den trägne stackarn lyckas.)

... skiner höstsolen med värme. Andra dagar skiter den fullständigt i att visa sig.
Jag tittar aldrig på väderprognoser nu för tiden, jag klär mig efter fönsterutsikten på morgonen, vilket funkar. Men Herre min hamster - vad jag önskar mig en ny fönsterutsikt. Nåt i Maldivisk stil skulle passa utmärkt.

... undrar jag om det där med att man växer upp bara är båg. Andra dagar känner jag att mitt inre själsliv kvalficerade sig för pensionsåldern redan för 15 år sen.
Appropå ålder - den nojjan har kommit och gått med jämna mellanrum under veckorna som varit. Den påminner mig om allt jag borde hunnit med innan 25-strecket. Den säger att jag inte har åstadkommit något av värde. I stunderna då förnuftet ändå råder svarar jag: Skiter väl jag i. Också det en stor bedrift.

... har jag lite pengar på kontot. Andra dagar har jag ännu mindre.
Jag har slutat köpa Trisslotter.
Jag har inte råd att hoppas längre. Så tungt är läget.
De som säger att man inte kan köpa lycka för pengar har fel. Jag har nämligen räknat ut en formel med högst vetenskapliga metoder (bestående av erfarenhetsstudier och iakttagelser) att:
tillgång på PENGAR = ger FRIHET = leder till LYCKA.
Där har ni det. Sanningen. Vart är mitt jävla Nobelpris?

... tror jag på mig själv och min förmåga. Andra dagar är som idag.

MEN
Imorgon ska jag äta risgrynsgröt till frukost. Och så kommer Stefan Sundström att spela för mig och resten av skolan. Det finns ändå anledningar till att hoppas på framtiden med andra ord.
Jag har på känn, Imorgon kommer bli en bra Idag.
Då ska jag skriva ett positivare blogginlägg. Jag lövar.

RSS 2.0